Beste FC-ers,

Het is een rare tijd. Het coronavirus zet ons dagelijks leven op de kop. Dat wat zo gewoon leek, kan of mag niet meer. We volgen de richtlijnen van de overheid op, want de gezondheid van iedereen staat voorop.

En dit alles zonder sport. Sport is en blijft wel belangrijk, dus hou jezelf fit en gezond!

Wat betekent dit voor de voetbal en voor de extra evenementen en ons jubileum?

De voetbalcompetitie voor de amateurs zal niet hervat worden(besluit KNVB). Helaas is er ook geen eindstand dit betekend geen kampioenen, geen promotie of degradatie enzovoort.

Wat betekend dit voor komend seizoen? Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

Wij krijgen veel vragen over het stopzetten en/of tijdelijk bevriezen van de contributie. Door de uitzonderlijke omstandigheden waar wij ons allen in bevinden, hebben wij tijd nodig gehad hiervoor een passend antwoord te formuleren.In deze roerige tijd willen wij graag onze club overeind houden, daarom doen we een beroep op al onze leden. Omdat de afdracht van de KNVB, de loonkosten, het onderhoud van de velden e.d. wel doorgaan en de kantine inkomsten wegvallen hebben wij besloten, op advies van de KNVB, om de contributie voor dit seizoen wel af te schrijven. Wij hopen op uw begrip.

Gezien de huidige heftige omstandigheden en maatregelen gaan al onze geplande evenementen voor april en mei niet door. Ook tot onze grote spijt hebben we besloten dat het jubileum van 65 jaar FC Kraggenburg niet zal plaatsvinden op 5 & 6 juni 2020. Hoe wij dit op een ander moment gaan vieren, laten wij jullie nog weten.

Wel wil ik graag de commissie voor 65 jaar FC een dikke pluim geven voor alles wat ze hebben bedacht voor een prachtjubileum, dank daarvoor!

Hoe je het ook wend of keert, de corona heeft ons in de macht. Het afgelasten van sport en daarbij behorende activiteiten horen daarbij helaas, maar een ding is het belangrijkste: de gezondheid staat voorop.

Stay healthy!


Namens het bestuur van FC Kraggenburg

Voorzitter, Harold van Beekhuizen