• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
1/65

©fotorien.nl 2016. All Rights Reserved.

Samenwerking jeugd SV Ens en FC Kraggenburg

De B-jeugd van SV Ens en FC Kraggenburg voetbalt volgend seizoen samen. Dit werd onlangs bevestigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Het team komt uit onder de naam ST Ens - Kraggenburg. 

Ook de C- en D-junioren komen onder de gezamenlijke vlag uit. Naast SV Ens C1 en D1 komt er een ST Kraggenburg - Ens C1 en D1. In deze teams spelen voornamelijk spelers uit Kraggenburg. De teams worden indien nodig, bijvoorbeeld door blessures aangevuld met spelers uit Ens. Jeugdcoördinator Margot Maljaars van FC Kraggenburg is blij met deze oplossing. ’Voor een kleine dorps voetbalvereniging als FC Kraggenburg is dit een fantastische oplossing. Door de goede afspraken met Ens en de KNVB kunnen we onze jeugd in eigen dorp laten voetballen.’

Ook SV Ens is blij met deze samenwerking. Voorzitter van de Technische Commissie Gert van Benthem geeft aan dat ’door deze samenwerking het mogelijk is om meer elftallen in diverse leeftijdsklassen te laten voetballen in plaats van bijvoorbeeld 7-tallen. Dit komt het voetbal niveau en het spelplezier ten goede. In de toekomst liggen er misschien nog wel meer mogelijkheden om verder samen te werken’. 

Voorzitter van SV Ens, Klaas Jan Loosman, is enthousiast: ’De nieuwe samenwerking helpt ongewenste situaties te voorkomen (teveel of te weinig spelers per team) en levert dus extra voordeel op. Zo blijven onze leden niet alleen makkelijker lid van de vereniging, maar kunnen zij ook vaker voetballen met jongens of meisjes van hun eigen leeftijd en niveau. Vaak presteren zij zo zelfs beter en neemt, onder andere hierdoor, hun spelplezier verder toe. SV Ens verwacht door de samenwerking met FC Kraggenburg dat alle jongens en meisjes voldoende aan het voetballen toekomen.

Beide verenigingen zien in dat voor een duurzame voetbaltoekomst in beide dorpen een partnerschap meer mogelijkheden biedt. 

 

 

 

Please reload