• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
1/65

©fotorien.nl 2016. All Rights Reserved.

Open strijd om felbegeerde zaalvoetbaltitel

EMMELOORD – Traditiegetrouw is het tien dorpen toernooi het eerste grote sportevenement van het nieuwe jaar in de Noordoostpolder. De zaalvoetbal gaat voor het negentiende jaar in successie weer rollen op de eerste zondag van het nieuwe jaar. De Bosbadhal in Emmeloord doet dienst als decor van deze sportieve polderstrijd, waaraan tien zaalvoetbalteams meedoen. Sinds jaren kreeg de organisatie weer een afzegging. Het team van Creil zal ontbreken op het komende toernooi. Door alle andere polderdorpen wordt er in twee poules van vijf teams op sportieve basis gestreden om een felbegeerde plaats in de kruisfinale.

 

In poule A strijden de teams van tienvoudig winnaar Ens, Bant (1 keer winnaar), Kraggenburg, Tollebeek en RKO. In poule B staan de beide finalisten van vorig jaar, te weten titelverdediger sc Emmeloord en tweevoudig winnaar Tonego. Ze krijgen tegenstand van Espel (winnaar van de eerste drie edities), SV Marknesse en Nagele.

 

Het toernooi staat voor het laatst onder leiding van de vier scheidsrechters (Warkor, Mangroelal, Oord, Schripsema) die al jaren de wedstrijden leiden van het tiendorpentoernooi. Naar verwachting zullen de tribunes weer vol zitten als het toernooi de beslissende fase in gaat.

 

De eerste poulewedstrijd begint zondag 3 januari 2016 om 10.30 uur. De laatste wedstrijd in de poule is om 14.50 uur afgelopen. De kruisfinale wedstrijden beginnen om 15.05 uur. De finale staat om 16.20 uur op het programma. Meteen na afloop is de prijsuitreiking. Behalve de wisselbeker is er ook een gouden schoen voor de topscorer van het toernooi. Het speelschema is ook te vinden op www.tiendorpenzaalvoetbal.nl

 

Please reload